DLA-Z1 este un proiector cu iluminare laser de rezolutie nativa 4K.

Fata de iluminarea clasica cu lampa de proiectie, tehnologia de iluminare laser prezinta cateva avantaje:

- durata medie de viata de aprox. 5 ori mai mare decat a lampilor de proiectie
- consistenta calibrarii colorimetrice pe intreaga durata de viata a dispozitivului laser
- contribuie la obtinerea unor valori de stralucire si contrast nativ ridicate, caracteristici importante care pot fi eliminatorii pentru proiectoarele utilizate in aplicatii de simulatoare
- fata de lampile de proiectie clasice, dispozitivul laser nu poate avea o defectare totala, fiind alcatuit din mai multe dispozitive laser. O defectare a unei diode laser duce la diminuarea stralucirii cu pastrarea caracteristicilor colorimetrice, pe cand defectarea lampii de proiectie (in cazul proiectoarelor clasice) determina disparitia totala a imaginii.

In plus, tehnologia proprietara BLU-Escent (lansata in anul 2014 si aflata acum la a 2-a generatie) este o tehnologie matura care asigura o fiabilitate si o stabilitate semnificativ mai mare decat alte tehnologii de proiectie laser.

DLA-Z1 utilizeaza 3 dispozitive D-ILA de rezolutie nativa 4K si un sistem optic ce indeplineste exigentele unei proiectii la aceasta rezolutie. Proiectorul este compatibil HDR (si dispune de detectie automata a standardului HDR10).

DLA-Z1 (respectiv varianta americana DLA-RS4500) sunt singurele proiectoare laser din lume cu certificare THX 4K.

Proiectorul este destinat in special aplicatiilor din domeniul simulatoarelor. Pentru acest tip de aplicatii - mai ales in domeniul aviatic unde este necesara existenta unui domeniu de contrast si de stralucire foarte ridicat pentru a reproduce cu exactitate anumite conditii de zbor - exista foarte putine proiectoare care indeplinesc specificatiile cerute. Un alt exemplu este simularea situatiilor de vizualizare pe timp de noapte (NVG = Night Vision Goggles). Pentru acesta aplicatie tehnologia BLU-Escent mai adauga un avantaj, proiectorul fiind capabil sa afiseje imagini in spectrul infrarosu (pe landa lungimile de unda din spectrul vizibil).

 

Pentru mai multe detalii consultati sectiunile de mai sus.