GY-LS300

logo 4K CAMGY-LS300 este o camera handheld de rezolutie 4K echipata cu un senzor CMOS 4K in format cinematografic de 35mm. Acest senzor de calitati remarcabile este dezvoltat de firma AltaSens care este acum parte a grupului JVC KENWOOD. Senzorul Super-35 dezvoltat de AltaSens impune un standard in industria generarii electronice a imaginilor de rezolutie 4K cu procesare pe 12 sau 10 biti la rate de explorare pe verticala de pana la 72fps avand un consum energetic de numai 1.7W. Densitatea ridicata de pixeli determina o sensibilitate ridicata si un raport semnal/zgomot foarte bun.

Camera este echipata cu montura MFT (Micro Four Thirds) care asigura un grad mai mare de libertate in alegerea tipului de lentila prin folosirea de adaptoare optice corespunzatoare. De asemenea tehnologia proprietara Variable Scan Mapping adapteaza aria utilizata a senzorului la dimensiunea reala a imaginii proiectata pe senzor pastrand in acelasi timp nemodificata adancimea de camp originala a lentilei utilizate.

GY-LS300 este destinata in special aplicatiilor cinematografice. Inregistrarea la rezolutie 4K se face cu rata de bit de 150Mbps pe carduri SDHC/SDXC (UHS-I Speed class 3) in formatul Quicktime.
In afara de achizita imaginilor de rezolutie 4K Ultra HD, camera poate functiona si in regim Full HD 1080/50p cu esantionare 4:2:2 si inregistrare cu rata de bit de 50Mbps. Camerele traditionale DSLR nu pot asigura acelasi nivel de fiabilitare, timp indelungat de inregistrare si nu in ultimul rand ergonomia in utilizare.

Camera este echipata cu 2 codec-uri independente (solutie tehnica de succes implementata prima oara la camera GY-HM650) astfel ca GY-LS300 poate face 2 inregistrari simultane de rezolutii diferite sau poate realiza streaming live HD fara erori sau artefacte pe imagine utilizand tehnologia Zixi.

* Versiunea de firmware 4.00 aduce urmatoarele modificari si imbunatatiri: iesire live 4K 50/60p via interfata HDMI, inregistrare 4K 24/25/30p cu esantionare 4:2:2 (8-bit), previzionare camera in rezolutie 4K la utilizarea web browser-ului incorporat. Mai multe detalii in sectiunea Documentatie

Caracteristici generale

 • Senzor CMOS Super 35mm de rezolutie 4K dezvoltat de firma AltaSens
 • Montura MFT (Micro Four Thirds)
 • Optional - adaptoare pentru obiective pentru lentile cu montura PL, EF, NIKON-F
 • Tehnologie JVC proprietara Variable Scan Mapping care adapteaza aria utilizata a senzorului la dimensiunea reala a imaginii proiectata de catre lentila. Aceasta functie elimina fenomenul de “vigneting" in situatiile in care lentila are rezolutie mai mica decat aria senzorului CMOS 35mm
 • Inregistrare 4K UHD cu rata de bit selectabila 150Mbps / 70Mbps (24p/25p/30p) in format nativ NLE QuickTime (utilizand codec-ul H.264)
 • inregistrare in format Cinema 4K (4096 x 2160) si Cinema 2K (2048 x 1080)
 • Inregistrare Full HD 1080/24p/25p/30p/50p/60p) cu esantionare 4:2:2 si rata de bit de pana la 50Mbps (utilizand codec-ul H.264) sau pana la 28Mbps (utilizand codec-ul AVCHD)
 • Filtru ND cu 3 pozitii (1/4, 1/16, 1/64)
 • Iesire live 4K via port HDMI
 • Iesire 3G-SDI
 • 2 intrari audio XLR cu alimentare phantom power
 • Streaming de rezolutie HD care poate utiliza tehnologia Zixi de transmisie cu zero artefacte pe imagine
 • Inregistrare pe carduri non-proprietare SDXC/SDHC. Echipata cu 2 sloturi de memorie, inregistrarea putandu-se face simultan sau secvential
 • Viewfinder LCOS (Liquid Crystal on Silicon) color de 0,24”
 • Display LCD color de 3.5”
 • Afisare histograma
 • Functie Spot Meter
 • Ajustare matrice de culoare/black paint
 • Functie "Prime zoom" pentru modul de lucru HD - realizeaza un zoom digital fara pierderi si artefacte pentru lentilele cu distanta focala fixa. Acest lucru este posibil prin remaparea pixelilor si utilizarea intreagii arii a senzorului CMOS de 35mm - prin acest procedeu pastrandu-se constanta rezolutia de iesire HD
 • Inregistrare J-Log gamma care faciliteaza inregistrarea unei imagini cu gama dinamica de 800% in comparatie cu standardul actual utilizat in broadcast. Deasemeni sunt disponibile fisiere LUT (look-up-tables) pentru sisteme NLE des utilizate (Adobe Premiere, Apple Final Cut Pro, Blackmagic Davinci Resolve, Avid Media Composer, Atomos Shogun). Fisierele LUT constituie un ajutor in operatia de color grading in etapa de post-productie.
 • Control camera si previzionare via IP, editare metadata si upload FTP (web browser incorporat)
 • Include maner, acumulator SSL-JVC50, adaptor alimentare si microfon tip "shotgun"

 

Inregistrare ultra inalta definitie cu rata de bit de 150Mbps

Utilizand carduri non-proprietare SDHC sau SDXC (UHS-I Speed class3) se pot efectua inregistrari de rezolutie 4K (3840 x 2160 pixeli) in format NLE QuickTime (fisire .MOV) compatibile cu majoritatea sistemelor de editare neliniara ce suporta rezolutii 4K. Intregistrarile 4K efectuate pe camera pot fi vizualizate direct pe un monitor UHD 4K utilizand un singur cablu HDMI (iesirea HDMI a camerei putand fi utilizata si pentru feed-uri live de rezolutie 4K).

Inregistrare Full HD 1080/50p/60p cu esantionare 4:2:2 si rata de bit de pana la 50Mbps

Pentru rezolutie Full HD (1920 x 1080) camera poate intregistra utilizand codec-ul H.264 la rata de bit de 50Mbps sau codec-ul AVCHD Progresiv cu rata de bit de 28Mbps. De asemenea poate inregistra si la alte rezolutii HD si SD si proxy (utilizand AVCHD 4:2:0) care se utilizeaza inca in prezent.

comparatie senzor CMOS

 

Montura de lentila "Micro Four Thirds"

Montura de lentila Micro Four Thirds ofera o acoperire integrala a suprafetei senzorului CMOS Super 35mm in comparatie cu un sensor CMOS de tip MFT.

GY-LS300 imbina avantajul utilizarii monturii MFT cu un senzor de imagine de suprafata mai mare.

 

Streaming live HD sau SD cu zero artefacte pe imagine via retele de internet publice sau retele de telefonie mobila 4G utilizand tehlologia Zixi

logo ZixiTehnologia Zixi ofera o varianta reala si viabila de realizare a transmisiilor live - streaming video HD sau SD fara erori sau artefacte pe imagine (oriunde in lume) reducand costurile de transmisie in comparatie cu transmisiile via satelit sau inchirierea de linii de fibra optica. Camera inglobeaza gratuit partea de encodare - practic nu mai trebuie adaugat nici un echipament suplimentar la camera.

Problema principala la transmisia unui stream HD sau SD este pierderea de pachete de date. In cazul protocoalelor UDP/TCP o pierdere in procentaj de 0.2-0.7% duce la aparitia artefactelor pe imagine.

Protocolul Zixi garanteaza transmiterea streamurilor HD/SD cu o latenta fixa, minima indiferent de distanta dintre doua puncte utilizand tehnici de evaluare dinamica a calitatii conexiunii si un mecanism inteligent de corectare a erorilor format din Content-Aware Forward Error Correction (CA-FEC) si Content-Aware Automatic Repeat Request (ARQ)

Diferente intre modelele GY-HM170, GY-HM200 si GY-LS300
  GY-HM170 GY-HM200 GY-LS300
Senzor imagine (CMOS) 1/2.3" 1/2.3" Super 35mm
Lentila incorporata DA DA NU
Inregistrare 4K Ultra HD (24/25/30p) DA DA DA
HD 4:2:2 @ 50Mpbs (24p-60p) DA DA DA
SDHC/SDXC DA DA DA
Inregistrare simultana cu 2 codec-uri diferite DA DA DA
Iesire digitala HDMI HDMI, 3G/HD-SDI HDMI, 3G/HD-SDI
Intrari audio XLR NU DA DA
Filtre ND 2 2 3
Conectivitate retele IP NU DA DA
Live streaming NU DA DA
Maner camera NU DA DA
Microfon "shotgun" NU Optional DA
Acumulator BN-VF823
(7.2V)
SSL-JVC50
(7.4V)
SSL-JVC50
(7.4V)