KY-PZ200N

Camera este disponibila in doua culori de carcasa: negru (model KY-PZ200NBE) si alb (model KY-PZ200NWE).

KY-PZ200N este o camera de tip PTZ destinata productiilor video la distanta utilizand reteaua de ethernet sau internet cu aplicatii in educatie, corporate, evenimente live. Camera ofera o calitate optima a stream-ului video transmis utilizand compresiile H.265/H.264/MJPEG si o multitudine de protocoale de streaming printre care si protocoale reziliente la erori precum protocolul SRT.
In plus camera inglobeaza tehnologii de sincronizare multi-camera utilizand o referinta NTP.

Camera suporta standadul PoE pentru alimentare, astfel ca pentru aplicatii de streaming video este necesar un singur cablu de ethernet prin care se face alimentarea, streaming-ul video si controlul camerei.

Modelele KY-PZ200NBE / KY-PZ200NWE sunt echipate in plus cu encoder NDI HX.

Caracteristici generale:

 • Senzor CMOS de 1/2.8" de rezolutie Full HD (1920 x 1080)
 • Lentila incorporata cu zoom 20x (4.42-88.5mm, f/1.8~2.8)
 • Zoom digital: 16x 
 • Iesiri 3G-SDI si HDMI
 • Compresii utilizabile: H.265, H.264, MJPEG
 • Streaming video simultan Hi-Res si Low-Res (echipata cu doua encodere: main si sub-stream)
 • Protocoale streaming: SRT, RTSP, RTMP, RTMPS, NDI HX
 • Compatibila PoE. Printr-un singur cablu de LAN se pot face simultan streaming-ul video, controlul si alimentarea camerei
 • Port USB pentru functionare in regim de Webcam
 • Controlul camerei (remote) via Web browser incorporat, RS232/RS485 sau controller IP (compatibila cu remote controller-ul RM-LP100)
 • 255 de preseturi de memorie pentru pozitie si alte setari ale camerei
 • Montare mecanica normala sau rasturnata
 • Indicator Tally
 • Telecomanda IR inclusa
 • Intrare audio de linie (jack 3.5mm)

 

Diagrama bloc si moduri de functionare

Blocul de procesare al camerei (Camera Front End) poate fi comutat astfel incat camera poate functiona in 2 moduri distincte de lucru:


- mod de lucru normal. Camera dispune de un encoder principal (care encodeaza semnalul video de inalta rezolutie) si un sub-encoder (care encodeaza semnalul video la rezolutie redusa). Encoder-ul principal poate genera simultan stream-uri in protocoalele RTSP, RTMP/RTMPS, SRT si NDI. Encoderul secundar poate genera simultan stream-uri in protocoalele RTSP, RTMP/RTMPS. Simultan cu streaming-ul camera poate furniza la iesire semnal video 3G-SDI sau semnal video via HDMI (nu ambele simultan).
- mod de lucru UVC - in acest caz camera lucreaza in regim de Webcam cu conectare la portul USB 3.0. Celelalte functii ale camerei sunt dezactivate (encodare, streaming, iesiri HDMI si SDI)

Capabilitati avasate de streaming utilizand protocolul SRT, utilizare in ecosisteme NDI prin streaming in protocol NDI HX

Utilizarea protocolului SRT adauga rezilieta la pierderea de pachete IP in cazul streaming-ului video prin retele de transmisie fara banda garantata precum internetul public, astfel ca semnalul video ajuns la destinatie va fi lipsit de artefacte si erori.

Protocolul SRT utilizeaza tehnicile ARQ (Automatic Repeat Request) si FEC (Forward Error Correction). ARQ poate recupera pana la 30% din pachetele IP pierdute.
SRT permite o stabilire deterministica a latentei (care pentru internetul standard poate avea valori de la 1 secunda la cateva secunde) si poate asigura criptarea stream-urilor pentru protectie contra accesului neautorizat.
Camera poate fi usor integrata si in ecosisteme NDI avand capabilitatea de streaming si control camera utilizand protocolul NDI HX.

Sincronizare multi-camera utila in aplicatii de streaming video live

Sincronizarea muti-camera (aplicabila in cazul streaming-ului SRT) este realizata folosind o sursa de referinta comuna de NTP si timecode de tip VITC (Vertical Interval Time Code). Sincronizarea stream-urilor IP va functiona similar cu sincronizarea mai multor camere video aflate intr-un platou de filmare.

Gama de modele KY-PZ200/400

  KY-PZ400NWE KY-PZ400NBE KY-PZ200NWE KY-PZ200NBE KY-PZ200WE KY-PZ200BE
Culoare carcasa alba neagra alba neagra alba neagra
Senzor 1/2.5" 3840 x 2160 1/2.8" 1920 x 1080
Iesire SDI 3G-SDI 1080p 50/60
Iesire HDMI UHD-0 (25/30p) / 1080p 50/60 1080p 50/60
Streaming NDI HX Da Nu
Streaming SRT HEVC/H.264 SRT Encoder (moduri Caller, Listener)
Streaming RTMP/RTMPS Suporta streaming Facebok Libe, YouTube, Twitch, Vimeo
Codec H.264/HEVC
PoE 802.3af 12W max.
USB webcam Nu Standard UVC, USB 3.0